Op de tweede dag van Festyland was het weer helaas wat minder en trokken er enkele fikse regenbuien over het terrein. Maar genoeg tenten en podia met voor ieder wat wils. Vooral bij de tent Festyland Acoustic was het geregeld volle bak en zat de sfeer er lekker in. Kensington trapte af, zanger Eloi en gitarist Casper lieten enkele nieuwe en oudere liedjes met enkel hun stem en gitaarklanken horen. Wederom begeleid door de beat van buren maar het publiek leek zich er niet aan te storen en deed van tijd tot tijd enthousiast mee. De sfeervol ingerichte tent met tafeltjes en schemerlampen was dan ook ramvol.

De 3FM Stage startte wat later vandaag dus daar was geen optreden voor 17:00 uur. En terwijl Knarsetant bij de Jupiler Stage alles uit de kast trok, hield Tim Akkerman het klein bij Acoustic. Normaal speelt hij met band en met zo’n fragiele setting liet Tim zien wat hij in zijn mars had. Binnenkort is de release van zijn nieuwe album dus dit was een mooi voorproefje.

Later knalde de Paceshifters van het 3FM Stage podium met hun gitaarwerk en wapperende haarlokken. Het publiek dat er was, was duidelijk in de stemming voor het wat ruigere gitaarwerk. Het drietal is serious talent bij 3FM en dit podium was perfect om wat meer mensen bekend te laten worden met hun muziek. Na hen stonden de niet alleen bijzonder muzikale maar ook mooie dames van Bells Of Youth op de 3FM Stage. Met allen hun eigen aandeel in de band worden alle onderdelen door dames bezet en komt er geen man te pas op het podium. Met een eigen mascotte hebben ze al een heel wat festivals gedaan dit jaar en sloten ook zij hun seizoen af bij Festyland.

Dennis Benidict gaf een verrassend goed optreden weg bij Acoustic en dus bleef de sfeer er daar heerlijk in waarna Lucas Hamming het podium van 3FM over nam. Hij begon vorig jaar bekendheid te krijgen bij het programma Beste Singer Songwriter van Giel Beelen maar is intussen veel meer dan dat en gaf het publiek een heerlijke show, dat nog veel goeds beloofd voor de toekomst.

Bij Acoustic kwam Anny! even iedereen omver blazen met haar geweldige stem. Ze is niet al te groot, mooie dame, maar bij de eerste zinnen had ze meteen de volle aandacht van het publiek te pakken door haar krachtige stem. Met een vollume wat je in eerste instantie niet zou verwachten. Een verrassend optreden gaf ze weg, met eigen nummers en een enkele cover. Ook zij komt binnenkort met de release van haar album. Alhoewel het erg gaaf is om haar live te horen, zal ze met dit optreden meerdere mensen nieuwsgierig maken naar het nieuwe album.

In Dance Palace was Otto Knows toch wel een van de grotere namen en kreeg de tent dan ook volledig vol. Het publiek kreeg gekleurde, lichtgevende kunststof staven uitgedeeld en ging vervolgens helemaal uit hun dak. Een mooi tafereel met al die kleuren in de zaal. De veelbelovende Kovacs woonde vroeger in Uden en had meteen een link met het publiek. Deze dame is niet voor niets serious talent bij 3FM en kreeg dit jaar al op enkele festivals een podium. Het publiek was duidelijk gecharmeerd van haar stem en muziek en met haar 6-koppige band met onder andere een violiste, zette ze een knalgoed optreden neer.

Als laatste sloot Typhoon en band af en waren vast besloten er een feestje van te maken. Het laatste Festival en laatste optreden mag niet rustig verlopen. Er gebeurde ook echt wat op het podium en dus was het niet alleen goed om aan te horen maar ook nog eens tof om naar te kijken. Het publiek werd er van tijd tot tijd bij betrokken en dat zorgde duidelijke voor een goede sfeer.

Met de verhuizing naar Hemelrijk als nieuwe locatie heeft Festyland een goede stap genomen. Een mooie combinatie met goede muziek, band en artiesten en opvallende dingen als een knuffelhoek, poesie lounge, viscotheek, de welbekende zweefmolen en verschillende hippe eetgelegenheden, maakte het festival compleet voor een mooie afsluiting van dit jaar.

Foto’s (c) Kim Balster/Maxazine

Deel: