Vandaag viert Sam Brown, geboren op 7 oktober 1964 in Strafford te Londen haar 50e verjaardag. Sam, dochter van rock & roll ster Joe Brown en sessie-zangeres Vicki Brown, is in Nederland vooral bekend van haar uit 1989 daterende grote hit ‘Stop’. Sam begon haar muzikale carriére al op 14-jarige leeftijd als achtergrondzangeres op het Small Faces’ album ”78 in the Shade’.

Zo rond haar 20e levensjaar was ze al te horen geweest op apbums van onder andere Steve Marriott, Sade, Barclay James Harvest, Spandau Ballet, en tesamen met haar moeder op het album ‘Before I Forget’ van Deep Purple toetsenist Jon Lord. Verder werkte ze samen met Pink Floyd op hun album ‘The Division Bell’ en vergezelde de band tijdens hun ‘PULSE’ tournee. Sam bracht 6 studio albums uit, te weten: ‘Stop’ (1988), ‘April Moon’ (1990), ’43 Minutes’ (1993, heruitgave 2004), ‘Box’ (1997), ‘Reboot’ (2000) en ‘Of The Moment’ (2007).

Hedentendage is de zangeres werkzaam als lerares aan de Academy of Contemporary Music (ACM) in Guildford, Surrey, een school voor rock- en popmusici. Zij onderwijst daar het vak achtergrondzanger(es).

Deel: