Zaterdagavond was de Bibelot in Dordrecht het toneel van de PIMP Showcase.

PIMP is een onafhankelijk muziek promotiebedrijf dat zich bezighoudt met promotie, marketing, management en boekingen van muziek en diverse artiesten. PIMP bestaat dit jaar 5 jaar. Daarom was het vanavond leuk om deze showcase te geven met 5 bands uit hun bestand, om de mensen te laten zien en horen wat ze in huis hebben. Op deze avond kwamen Stream of Passion, My Propane, 15 Reasons, Sin 7 Sins en Pendejo in actie met ieder een korte set van 5 of soms 6 nummers per band. Deze bands hebben allemaal recentelijk een album uitgebracht.

De eerste band die het podium betrad was Stream Of Passion. Deze gothic metalband uit Nederland met een charmante Mexicaans zangeres, Marcela Bovio, heeft het afgelopen jaar al bewezen dat ze tot de groteren horen. Met een tour en hun nieuwste album A War Of Our Own op zak, begonnen ze de set die avond met eerste drie nummers van hun nieuwste cd:  ‘Monster’, ‘A War Of Our Own’ en ‘The Curce’, waarna ze verder gingen met de nummers ‘Street Spirit’ en  ‘In the End’ van het album The Flame Within uit 2009.

My Propane was de tweede band, zij spelen een originele mix van beat-driven heavy dark rock & metal music, moeilijk om te labelen of te categoriseren. Een diepe, donkere sound, recht in je gezicht, maar ook atmosferisch en melodieus. En het ligt lekker in gehoor sleept je lekker mee met strakke bass riffs en vette gitaar solo’s. Hun debuut album Modern Violent Gentleman  uit 2013 is zeer de moeite waard om te beluisteren. De band is geformeerd door een Italiaanse zanger Valerio Recenti , een Zuid Amerikaanse gitarist met Indiase achtergrond, een Nederlandse bassist en een half Duitse drummer. Gemengd bloed & achtergrond.

De derde band 15 Reasons is een Brusselse rock-metal band die zijn inspiratie haalt uit moderne hardrock-metal bands zoals Stone Sour en Godsmack. De band bestaat inmiddels uit drie muzikanten: Valéry Granson (gitaar) en Fred Werner (drum) en de in 2012 toegevoegde Nicholas Brynin (bass & zang). De band heeft op diverse prestigieuze plekken gespeeld zoals Durbuy Rock Festival, Francofolies, Fête de la Musique, Orangerie Botanique. In 2012 hebben ze tevens gespeeld op het Sziget festival. Deze band was nieuw en fris voor me en doet niet onder voor de andere bands die al op het podium stonden! Lekker in het gehoor.

De vierde band die Avond is Sin 7 Sins. Deze band gaat ook al een aantal jaartjes mee in het Nederlandse circuit.      Sin 7 Sins is een metalband die zichzelf onderscheidt door hun unieke geluid van donderende drums, scheurende gitaren en adembenemende vocalen. Zowel schoon en puur als wel verstoord en pervers met zangeres Lotus Sin in de hoofd rol die avond, speelden ze alleen maar werk van hun nieuwste album Purgatory Princess wat 24 november dit jaar uitkomt. Deze avond speelde Sin 7 Sins met een nieuwe drummer en Bassist Corbin Crow. De show verliep voor zangeres Lotus Sin niet vlekkeloos omdat haar  earmonitor het niet deed, maar daar trok zij zich niks van aan en ging gewoon lekker verder met de de nummers ‘Heart Of Stitches’ , ‘Stronger’, ‘No Tears Left’, ‘Jerusalem’, ‘Different Place’, ‘Different Stage’ en ‘Touch Of Pandora’. Ik kan eigenlijk niet wachten tot de cd uit komt.

De laatste band van dit minifestival was Pendejo, god aller machtig wat een band. Deze band is opgericht in 2006 en loopt al een tijdje mee dus. Met hun stoner kwartet hebben zij de roots stevig in Zuid-Amerika liggen. Maar uit de buurt van Roermond  komt de Nederlandse aanvulling met rockers uit bands als Bitcho, Dreadlock Pussy, Revamp en Viberider, het is rock, met een ontzettend dikke groove, een scheurende trompet en Spaanse teksten, Pendejo heeft twee albums uit gebracht, Atacames uit april dit jaar en Cantos A La Vida uit 2009. Mocht je nooit van deze band gehoord hebben, Google eens Pendejo, luister en huiver!

De Pimp showcase was in mijn ogen een zeer geslaagd minifestival waar ik weer wat nieuwe bands heb ontdekt deze avond in Bibelot en het smaakt naar meer.

Foto’s (c) Rob Sneltjes/Maxazine

Deel: