Op vrijdag 31 oktober brengt Wende het live album ‘Last Resistance – the Theatre Sessions Live’ uit. Dit is een registratie van haar met lovende recensies en volle zalen bekroonde theatervoorstelling, die vanaf 13 november in reprise gaat. De tour brengt haar o.a. op 30 november terug naar Koninklijk Theater Carré in Amsterdam; het is precies vier jaar geleden dat ze daar voor het eerst optrad.

Samen met de album release en de theatertour gaat de animatieclip van de track ‘Last Resistance’ in première tijdens het KLIK! Amsterdam Animation Festival in het EYE filminstituut. De clip, gemaakt door Aimée de Jongh, is uit 1.500 films geselecteerd om mee te dingen in de competitie.

‘Last Resistance – the Theatre Sessions’ is een filmisch theaterconcert waarin de werelden van theater, popmuziek en elektronische muziek samensmelten. In een collage van muzikale en visuele middelen werpt Wende haar blik op de wereld. Begin dit jaar ging ‘Last Resistance – the Theatre Sessions’ in première in de Stadsschouwburg in Amsterdam. Het publiek droeg Wende op handen, en ook de pers was unaniem lovend over de voorstelling.

LAST RESISTANCE – THE THEATRE SESSIONS:
13 nov Schouwburg de Kunstmin, Dordrecht
14 nov Junushoff, Wageningen
15 nov Theater de Vest, Alkmaar
21 nov Theater Castellum, Alphen a/d Rijn
23 nov Schouwburg De Meerse, Hoofddorp
24 nov Nieuwe Luxor Theater, Rotterdam
26 nov Agora Theater, Lelystad
27- nov Schouwburg Arnhem, Arnhem
30 nov Koninklijk Theater Carré, Amsterdam
02 dec Stadsschouwburg Haarlem, Haarlem
04 dec Stadsschouwburg Utrecht, Utrecht

Deel: