Vanavond was de première van de thriller Bloedlink als aftrap van het Nederlands Filmfestival (NFF) in Utrecht, de 34e editie al weer. Dit jaar zijn de rode lopers en de vertoning van de films die in première gaan tijdens het NFF  niet in de stadsschouwburg, maar in het nieuwe Tivolivredenburg. Het metershoge beeld van de Gouden Kalf staat daarom op de hoek bij TivoliVredenburg.

In BLOEDLINK hebben de jonge, knappe Rico (Marwan Kenzari) en de norse Victor (Tygo Gernandt) als ex-gedetineerden een waterdicht plan uitgewerkt voor de ontvoering van de 25-jarige Laura Temming (Sarah Chronis). Met deze kidnapping willen ze de slag van hun leven slaan. Als zij Laura op klaarlichte dag in een bestelbus meesleuren en vasthouden in een flat, starten niet veel later de onderhandelingen over het losgeld met Laura’s rijke vader. Gaandeweg verschuift de onderlinge machtsverhouding tussen Laura en haar kidnappers Rico en Victor in hoog tempo. Wie is nu eigenlijk de dader en wie het slachtoffer? De film is vanaf 25 september te zien in de bioscopen.

Op de rode loper kwamen o.a. de volgende BN-ers langs: Anna Drijver met Benja Bruining, Boris van der Ham, Anneke Blok, Antoinette Beumer met haar familie, Teun Kuilboer, Vivianne Van den Assem, Carice van Houten en Kees van Nieuwkerk, Daphne Bunskoek, Halina Reijn en Chantal Janzen, Maartje van Wegen, Gijs van Scholten Aschat, Jacob Derwig, Nasrdin Dchar, Yootha Wong Loi Sing, Rifka Lodeizen, Edwin de Vries en Monique van de Ven, de mannen van Kensington en natuurlijk ook de cast, te weten Tygo Gernandt, Sarah Chronis, Marwan Kenzari, Joram Lürsen (Regisseur), Frank Ketelaar (Scenarist) en Frans van Gestel (Hoofdproducent).

Foto’s (C) Armelle van Helden/Maxamovie

Deel: