Het is een cliché geworden dat op een gegeven moment een populaire band een film over zichzelf laat maken om hun fans een kijkje te geven in hun leven achter de schermen. Maar toen The Doors in 1968 besloten om zelf een film te produceren was het nog een vrij nieuw idee. Die film, getiteld ‘Feast of Friends’, is nooit officieel uitgebracht, wel zijn er clips gebruikt in documentaires en muziekvideo’s. Bootlegversies van de film zijn de afgelopen jaren wel regelmatig opgedoken.

Het had niet veel gescheeld of de opnames waren voorgoed verloren gegaan, de bootlegs waren allemaal copieën van het origineel dat Jim Morrison kort voor zijn overlijden in een papieren zak achterliet in het huis van een vriend.

Op 11 november wordt ‘Feast of Friends’ officieel uitgebracht, de DVD/Blu-Ray editie bevat niet alleen de complete film maar ook een verzameling van outtakes getiteld ‘Feast of Friends: Encore’ plus een uit 1968 door de Britse televisie geproduceerde documentaire ‘The Doors Are Open’. Buiten al dit moois bevat ‘Feast of Friends’ ook een optreden gefilmd in 1967 voor een Canadees muziekprogramma alwaar ze een 10 minuten durende versie van ‘The End’ ten gehore brachten. ‘Feast of Friends’ en ‘Encore’ werpt een frisse, ongedwongen blik op de band’s commerciële en kreatieve hoogtepunt.

Bekijk hieronder de trailer van ‘Feast of Friends’.

Deel: