De mannen van Radiohead hebben hun officiële PolyFauna app bijgewerkt met nieuwe muziek. Afgelopen februari was de app klaar, met hoofdzakelijk afbeeldingen van hun ‘The King Of Limbs’ album. Echter, sinds begin deze maand is er zowel nieuw artwork als nieuwe muziek te vinden. Frontman Thom Yorke hintte via twitter een en ander toen hij een aantal foto’s en afbeeldingen onthuldde.

De nieuwe muziek die in de app te vinden is biedt aanwijzingen over hoe hun nieuwe album zal gaan klinken. Gitarist Jonny Greenwood maakte recentelijk tijdens een radioprogramma van BBC 6 bekend dat Radiohead deze maand gaat starten met de opnames voor een nieuw album, de opvolger van het uit 2011 daterende album ‘The King of Limbs’.

Radiohead’s terugkeer naar de studio’s volgt na een lange pauze, gedurende deze pauze hebben een aantal van de bandleden zich kunnen wijden aan solo projecten. Thom Yorke nam muziek op en tourde met Atoms For Peace, Jonny Greenwood scoorde de nieuwe Paul Thomas Anderson film ‘Inherent Vice’ en drummer Phil Selway kondigde recentelijk de release van een nieuw solo album aan.

Foto (c) Hans Kreutzer/Maxazine

Deel: