De Magneet zondag was er ook voor kinderen, een speciaal kindertheater programma was er om de Kids te vermaken waardoor ook de ouder(s) een leuke dag hadden. Onder andere was er de vermakelijke voorstelling Hendrick-Jan de Stuntman, waar publieke participatie op prijs werd gesteld. De voorstelling ging over een jonge “baby” die van hun ouders allerlei gevaarlijke stunts geleerd had en deze vertoonde.

Het weer zat mee vandaag, het was dan ook drukker dan gisteren, echter niet te vol. Overal kon je terecht als je wilde, het was gezellig druk. Diwa bracht bij binnenkomst een Country style muziekje, prima om de dag mee te beginnen.

Magneet festival is meer dan muziek. Er was kunst, theater, straatartiesten en ander spektakel. De duurzaamheid staat hoog in het vaandel. Dit is onder andere te merken aan veel biologisch aanbod, zonnepanelen bij The Green Stage en biologische toiletten. In het theater speelde “vrouwen praat” een praatclubje waar ze het hadden over van alles en nog niets, het ging bijvoorbeeld over kwaliteit of kwalitieten….

Sound of Silence was het slot van de voorstelling, mooi acapella gezongen. De dreun van grote tent was helaas stoorbaar hoorbaar. Bovendien kon niet iedereen het opbrengen om tot het eind te blijven zitten, toch jammer! Dialogue, degelijke lekker in het gehoor liggende muziek die ervoor zorgt dat je niet dit kunt blijven staan. De magneetbar was weer magnetisch voor de dansers.

Scarlett Mea stond in een klein tentje en vertelde dat hun nieuwe single ‘Leave me a note’, a.s. woensdag uit komt daarvoor werd de clip opgenomen daarvoor het publiek uitgenodigd om mee te klappen. Heerlijk jeugdige onbevangenheid, helderheid en muzikaliteit dat allemaal samenkomt in de muziek van Scarlett Mea. De zangeres heeft een mooie stem die ze soms te krachtig wil inzetten waardoor ze zichzelf af en toe wat overschreeuwde. Gave opbouw van de band met contrabas en viool aangevuld met gitaar en keys maakt dat een goed klankpallet. Gowing South werd de afsluiter van een gevarieerde set.

Giel Beelen zorgde samen met een aantal goede muzikanten en een dj dat het dak van de tent werd afgeblazen. STYLUS DJ’S SOUNDSYSTEM zorgde, ondanks het redelijk vroege tijdstip, dat er al flink gedanst werd door jong en oud.

Liggend op kussens, links en rechts een waterpijp begonnen de klanken van het duo Spix ma Caw het over te nemen van de DJ. Ze speelden iets wat dromerige rustige singer songwriter muziek. Ze speelden verschillende instrumenten zoals gitaar, keyboard, djembe en didgeridoo, waardoor er variatie kwam in hun muziek. Apart was de overgang van een Engels nummer in een Nederlandse rap. De stemmen pasten goed en vulden elkaar mooi aan.

Mills music zoekt direct contact met het publiek. Bij een rustig nummer zingt de zangeres het nummer tussen het publiek dat zo laat op de avond maar nauwelijks haar mond kan houden. Het bandje klinkt als Leaf vrolijke niet te gecompliceerde liedjes. Ze speelden covers en eigen werk door elkaar heen. De afsluiter in de magneetbar Kuenta I Tambu maakte er nog ff een heerlijk feestje van om Magneet 2014 op een goede manier in het geheugen te griffen.

Het echte einde van Magneet Festival werd symbolisch gedaan, net als hun voorbeeld festival Burning Man, door de houten stellage bij de ingang in de fik te steken, voorafgegaan door een theatraal operagezang. Burn baby burn…. op naar Magneet 2015!

Foto’s (c) Hans Kreutzer/Maxazine

Deel: