Op vrijdag 10 oktober en zaterdag 11 oktober vindt de zevende editie van FestyLand plaats op de nieuwe locatie recreatiepark Hemelrijk in Volkel. ​​​​​​De 3.000 Early Bird Tickets waren in no-time uitverkocht. De normale kaartverkoop start op vanavond om 19.00 uur. De eerste klinkende namen zijn inmiddels bekend.

Eerste namen
Met een uitverkochte clubtour in het najaar is het een mooie gelegenheid om samen met de razendpopulaire rockband Kensington het festivalseizoen af te sluiten. De single Streets van het pas verschenen nieuwe album Rivals heeft inmiddels de gouden status bereikt. Yellow Claw zal met hun vette show de Jupiler Stage laten ontploffen! De Spaanse feestband La Pegatina heeft zich ruimschoots bewezen tijdens shows op onder andere Pinkpop en Lowlands. Stilstaan is geen optie!

Trots is FestyLand op de bevestiging van de Zweedse DJ Otto Knows, bekend van zijn grote hit Million Voices. Rapper Typhoon is hot dankzij de hit Zandloper en daardoor momenteel veel op de radio en festivals te horen en te zien. Onlangs had 3FM Serious Talent Kovacs nog een megahit te pakken met haar single My Love. Verder zijn bevestigd Jett Rebel, FeestDJRuud presents Knaltival, Memphis Maniacs, DubVision, Dirtcaps, Festa Orkesta o.l.v. Kees van Hondt, BZB, Lady Bee, Kenneth G en Mental Theo.

​FestyLand’s zondag wordt Heerlijk Hemelrijk Festival
Vanaf komende editie zal de zondag van FestyLand verder gaan onder een andere naam met een eigen identiteit. Heerlijk Hemelrijk Festival vindt plaats op zondag 12 oktober bij recreatiepark Hemelrijk in Volkel. Op deze zelfde nieuwe locatie wordt op 10 en 11 oktober ook FestyLand georganiseerd. “Tijdens voorgaande edities van FestyLand werd er op vrijdag en zaterdag vooral gericht op de festivalgangers. De zondag werd ingevuld voor een veel bredere doelgroep.” aldus Rien Somers (organisatie). “In feite waren het dus al twee verschillende evenementen. Maar om dit kracht bij te zetten én om de zondag een eigen smoel te geven, hebben we besloten de zondag los te trekken van FestyLand onder de noemer Heerlijk Hemelrijk Festival”.

Foto (c) Sander van den Berg, archief Maxazine.nl

Deel: