In navolging van de uitermate succesvolle Blue Note Trip reeks gaat de Nederlandse DJ Maestro met de catalogus van Bethlehem Records aan de slag. Hiervoor heeft hij een wereldwijde deal met dit invloedrijke label gesloten. De eerste release, ‘Bethlehem Blends by DJ Maestro’, wordt op vrijdag 22 augustus gelanceerd in het Stedelijk Museum Amsterdam. Vanaf deze datum is het album ook verkrijgbaar op dubbel vinyl. Deze lancering maakt deel uit van de feestelijke opening van het culturele seizoen in het Stedelijk Museum. Na de DJ-set van Maestro zal er opgetreden worden door Sabrina Starke

Bethlehem Records
Het New Yorkse platenlabel Bethlehem Records is opgericht in de jaren ’50. De erfenis van dit legendarische label bestaat uit een indrukwekkende discografie die het tijdperk van 50’s West Coast Cool Jazz en East Coast Bop liefdevol heeft vastgelegd. Artiesten als Nina Simone, Chris Connor & Julie London maakten hun debuut op Bethlehem. Verder bevat de catalogus vele grote namen zoals Carmen McRae, Mel Torme, Dexter Gordon, Charles Mingus, Art Blakey and Duke Ellington, John Coltrane & Donald Byrd.

DJ Maestro
DJ Maestro (a.k.a Martijn Barkhuis, Groningen, 1970) groeide op in een muzikaal gezin, kreeg op zijn zevende een viool in zijn handen gedrukt en speelde zijn hele jeugd in jeugdorkesten. Hoewel hij als twintiger zijn hart verloor aan de Amsterdamse clubscene, is die klassieke achtergrond nog altijd goed te horen aan zijn originele keuzes, aan zijn perfecte opbouw en vooral: aan zijn vlekkeloze manier van mixen. Daarnaast bezit hij de gave om vergeten klanken nieuw leven in te blazen. Zijn Blue Note Trips, de acht compilaties die hij maakte voor het legendarische jazzlabel Blue Note, werden een wereldwijd succes.

Het zorgde er niet alleen voor dat Maestro vijf platina platen kreeg, een van de meest indrukwekkende vinyl-collecties van Nederland kon opbouwen en al jaren de wereld over reist om in prestigieuze clubs te draaien, maar ook dat hij geldt als de man die jazz ontdeed van zijn stoffige imago. Daarom werd hij na Blue Note door het label Verve gevraagd om ook in hun archieven te duiken en wederom een ijzersterke compilatie samen te stellen. What’s next? Een contract bij Bethlehem Records in New York. Ook daar gaat Maestro doen waar hij zo goed in is: vergeten jazz-artiesten opnieuw op de kaart zetten.

Album Launch DJ Maestro – ‘Bethlehem Blends’
Resaturant Stedelijk Museum Amsterdam
Vrijdag 22 augustus | 18:00 – 20:00 uur.
Na afloop optreden Sabrina Starke.
Gratis entree

Deel: