Een beetje metalhead laat zich niet tegenhouden door een matige weersvoorspelling. Dat bleek wel weer op 9 augustus toen ruim 5500 metalheads zich rondom de Oldehove verzamelde voor de vierde editie van Into the Grave! Gelukkig brak de zon in de middag door en werd het een mooie dag. Ook de eerste editie van zusterfestival CityRock werd goed bezocht met 3500 bezoekers.

Into the Grave headliner Megadeth zette een formidabele show neer en daarmee demonstreerde de band rondom Dave Mustaine dat hij zijn plekje aan de top verdient. SCHIRENC PLAYS PUNGENT STENCH werd op het laatste moment aangekondigd als vervanger van Gorguts. Vervanger of niet, de Oostenrijkse groep kon op het enthousiasme van het publiek rekenen. Ook deathmetalband Vader, de legendarische formatie Flotsam and Jetsam, de thrash metallers van Havok en de andere bands bezorgden de bezoekers een bruut dagje en de nodige nekpijn.

Inmiddels is de eerste naam voor Into the Grave 2015 al bekend, namelijk de Braziliaanse thrash/groovemetalband Sepultura! Meer namen volgen nog, waaronder de headliners. De voorverkoop voor de vijfde editie van Into the Grave is inmiddels gestart. Tot 1 januari kun je early birds tickets kopen voor slechts €6,66 (max. 1000 kaarten). Daarna kosten kaarten €15,-.

Deel: