De band Coldplay hebben samen met de Amerikaanse singer-songwriter Cat Power de titelsong gemaakt voor de nieuwe film ‘Wish I Was Here’. Chris Martin was verantwoordelijk voor de tekst van het gelijknamige nummer. Maar in het nummer zelf is het voornamelijk Cat Power die de zang voor haar rekening neemt.

‘Wish I Was Here’ is een nieuwe film van regisseur en acteur Zach Braff. Hij speelt hierin zelf de hoofdrol van de 35 jarige Aidan, een aan lager wal geraakte acteur. Coldplay en Cat Power zijn niet de enige die een bijdrage aan de soundtrack van de film hebben geleverd. Eerder verschenen er al nieuwe nummers van The Shins en Bon Iver die speciaal voor de soundtrack waren opgenomen. En verder zullen er nummers in de film te horen zijn van onder andere Bob Dylan, Paul Simon, Hozier, Badly Drawn Boy, The Head and the Heart, Radical Face en James Taylor. De film gaat op 18 juli in Amerika in première.

Het is niet de eerste keer dat Coldplay een titelsong voor hun rekening neemt. Want vorig jaar maakten zij met het nummer ‘Atlas’ ook al de titelsong voor de tweede Hunger Games film.

Deel: