Het was even stil dit jaar rondom de in Berlijn woonachtige Australische singer- en meestergitarist Jaimi Faulkner maar met goede reden: Faulkner werkte in Spanje en Duitsland aan een nieuwe cd waarvoor hij het geld via crowdfunding bij elkaar verzamelde.

Naar verwachting zal deze cd eind 2014 het daglicht zien (waarna er vast en zeker een band tour zal volgen) maar niet voordat de Aussie begin oktober nog even de intimiteit opzoekt van kleine theaters met een vijftal avondvullende theatershows in Nederland en België.

In deze ‘From Down Under and Back Again’ solo theater tour neemt hij je mee op een muzikale reis door zijn leven en speelt hij liedjes die geboren zijn uit zijn omzwervingen. Liedjes over zijn jeugd in een hippie shack op het Australische platteland en zijn eerste voorzichtige stapjes op het podium. Verhalen vol humor, liefde en nostalgie over zijn ‘life on the road’ als muzikant; van een road trip in een glimmende rode Ford Mustang over de Amerikaanse Highway 61 tot uren uit het raam staren in een Duitse trein op weg naar een optreden en alles daar tussen in.
Maar wie beter luistert, zal ook de mens achter de muzikant leren kennen. Eeuwige twijfel, trouw blijven aan jezelf en het terug verlangen naar het ongecompliceerd kind zijn.

Was zijn vorig jaar verschenen cd ‘Turn Me Around’ (v2 Records) voor Faulkner ‘het keerpunt’ in zijn muzikale carrière; in deze ‘From Down Under and Back again’ tour kijkt hij nog eenmaal terug om daarna weer een nieuwe weg in te slaan. Deze tour is een try-out. Naar verwachting volgt er eind 2015 een grotere theatertour. Kaarten voor deze tour zijn beperkt dus wees er op tijd bij.

08 oktober 2014, Beusichem (NL), Theater het Heerenlogement
09 oktober 2014, Sint-Genesius-Rode (BE), GC de Boesdaalhoeve
10 oktober 2014, Nieuw en St. Joosland (NL), Theater de Wegwijzer
11 oktober 2014, Zwolle (NL), Statenzaal (Bib Zwolle)
13 oktober 2014, Bergen op Zoom (NL), Theater het Zwijnhoofd

Foto (c) Anke Peters

Deel: