Lionel Richie heeft tijdens de afgelopen weekend gehouden BET Awards een Lifetime Achievement award in ontvangst mogen nemen. Ook trad hij op tijdens de ceremonie. Pharell introduceerde een eerbetoon aan de zanger met een aantal clips uit Richie’s carriére. Vervolgens bracht John Legend een medley met de hits ‘Hello’ en ‘Still’. Ledisi zong een cover van de Commodores hit ‘Brick House’ en Yolonda Adams zong ‘Jesus Is Love’, ze kreeg daarvoor een staande ovatie.

Richie vertelde: “Na het luisteren naar ‘Jesus Is Love’ ben ik blij dat ik het nummer eerder heb gezongen, anders had ik hier nu niet gestaan. Dit was echt fantastisch, iedereen heeft echt ongelooflijk hun best gedaan. Dit waren nummers waarvan mensen zeiden dat ze mijn carriére zouden ruïneren. Soul is een gevoel, geen kleur. Talent is een gave, geen categorie. Vervolgens bedankte hij The Commodores, Berry Gordy en meer. Daarna bespeelde hij de piano en bracht hij ‘Easy’ en ‘All Night Long’.

Deel: