In het weekend van 14 augustus vindt in Biddinghuizen weer “A Campingflight To Lowlands Paradise” plaats. Ook dit jaar staan er weer ruim 100 muziekacts geprogrammeerd en is er keuze tussen wereldtoppers maar ook vooral de grote onbekenden. Elke week hier bij Maxazine een paar tips uit een bepaalde muziekgenre. Deze keer de Folk

Net als de balkanbeat is de folk een verzamelnaam voor traditionele muziek met een etnische achtergrond. Het grootste verschil is natuurlijk de afkomst, want de folk vind zijn oorsprong in de Britse landen met Keltische en Ierse invloeden. Wat zeker wel overeenkomt zijn de tradionele instrumenten als violen, accordeon en banjo in combinatie met vaak een grote samenstelling van de band en de vrolijke, opzwepende muziek.

Johnny Flynn & The Sussex Wit
Deze van oorsprong Zuid-Afrikaanse singer/songwriter is naast muzikant ook acteur en dichter en wellicht een folkartiest die het dichtst bij de oorsprong van folk blijft. Vaak wordt van folk verwacht dat het feest is en louter vrolijkheid geeft, maar Johnny Flynn gaat eerder richting Bob Dylan en Mumfors and Sons dan The Pogues. Ze zullen ongetwijfeld veel liefhebbers trekken gezien hun derde album ‘Country Mile’, met de gelijknamige openingstrack, een fijn album is wat goed is ontvangen. Heerlijk met een drankje wegdromen.

Larry And His Flask
Van een hele andere orde is de band Larry And His Flask. Waar te beginnen? Wat het eerste opvalt is dat het drumstel, bespeeld door Jamin Marshall, niet achterin staat maar juist voor op het podium. Net als de gestoorde drummer ‘Animal’ uit de Muppetshow slaat hij er vrolijk op los en bepaald de sfeer en het ritme van de groep. Het tweede wat opvalt, is zijn gestoordere broer Jeshua die met zijn contrabas zelfs door het publiek heen rent. Om de vier andere leden niet te kort te doen is er maar 1 conclusie: Larry And His Flask zullen de tent gaan afbreken en je verdoofd achterlaten.

Fiddlers Green
Kan het gekker?, Ja… het kan zeker gekker. Je neemt zes Duitsers met bloedvaten vol Ierse folk en bier. Op het moment dat deze gasten de eerste tonen de tent in slingeren zal de biertap overuren gaan draaien. Al ruim 25 jaar en 1500 optredens weten deze folkgekken precies hoe ze een feestje moeten maken. Publieksfavoriet ‘The Night Pat Murphy Died’ zal ongetwijfeld een kleine aardbeving veroorzaken op het terrein in Biddinghuizen.

Deel: