Na alle hectiek rondom de ‘Ladies of Soul’ en ‘Dreamgirls’ gaat Berget Lewis op 26 juli aanstaande een van haar grootste dromen waarmaken: Een soloconcert in het Concertgebouw. Op deze bijzondere avond neemt Berget de bezoekers terug naar de oorsprong van zwarte muziek met ‘Strange Fruit’. Het befaamde jaarlijkse Nachtconcert in Het Concertgebouw belooft een bijzondere én swingende editie te worden.

Onder begeleiding van Jurre Haanstra en het Jazz Orchestra of the Concertgebouw zullen onvergetelijke Gospel, Rhythm&Blues, Soul- en Jazzklassiekers de revue passeren. Zo! Gospel Choir en Adlicious zullen Berget begeleiden in deze muzikale reis, waarin onder meer stukken van Billie Holiday, Aretha Franklin, Ike & Tina Turner, Oleta Adams en Ray Charles aan bod zullen komen.

Programma Nachtconcert 26 juli:
22.00 uur Deuren open
22.15 uur Meet-and-greet Berget Lewis (Pleinfoyer)
22.45 – 23.30 uur Kris Berry met de ritmesectie van het Jazz Orchestra of
23.59 uur Berget Lewis met ZO! Gospel Choir en Adlicious en het Jazz
01.30 – 03.00 uur Dansen op soulmuziek in de entreehal van Het Concertgebouw

Kaartverkoop gaat via www.robecosummernights.nl. Ben je onder de 30 jaar? Koop dan je ticket via
www.concertvrienden.nl/entree voor €10,- per stuk. Meer informatie is terug te vinden op www.robecosummernights.nl | facebook.com/Concertgebouw | twitter.com/Concertgebouw.

Over de Robeco SummerNights
De langlopende samenwerking tussen Robeco en Het Concertgebouw in de vorm van de Robeco SummerNights is uniek in Nederland. Deze samenwerking is 26 jaar geleden gestart en was zijn tijd ver vooruit. Met deze samenwerking onderstrepen de partners de gedeelde kernwaarden van kwaliteit, passie en innovatie. Deze waarden komen wederom tot uiting in de veelzijdige hoogstaande programmering van deze editie van de Robeco SummerNights.

ZO! Gospel Choir stond in april nog in een uitverkocht Paradiso en trad eerder op met de Ladies of Soul, Whoopi Goldberg, Oleta Adams en Sam Smith.

Adlicious haalde landelijke bekendheid met hun de finaleplek in het vierde seizoen van de X-factor en is daarna niet meer van het podium verdwenen. Naast de vele optredens met artiesten als Ilse De Lange, Waylon, Trijntje Oosterhuis, Shirma Rouse en Berget Lewis is Adlicious op dit moment bezig met de afronding van hun eerste studioalbum.

Jazz Orchestra of the Concertgebouw zorgt voor de muzikale begeleiding onder leiding van Jurre Haanstra.

Kris Berry zingt jazz-klassiekers
Op uitnodiging van Entrée, de jonge vriendenvereniging van Het Concertgebouw en Het Koninklijk Concertgebouworkest, warmt Kris Berry het publiek in de Grote Zaal op met muziek van onder andere Nat King Cole en Ella Fitzgerald. Met dit repertoire keert ze, begeleid door de ritmesectie van het Jazz Orchestra of the Concertgebouw, terug naar haar oude liefde voor jazzklassiekers.

‘After Party’ in de entreehal van Het Concertgebouw
Na afloop van het Nachtconcert is de avond nog niet afgelopen. In de entreehal van Het Concertgebouw kan tot diep in de nacht gedanst worden op de soul selectie van DJ Welmoed.

Foto (c) Serge Julien/Maxazine

Deel: