De wereldberoemde Cubaanse pianist, componist en bandleider Chucho Valdés komt op woensdag 22 oktober met de Afro-Cuban Messengers naar het Concertgebouw in Amsterdam. Tickets kosten €30-€55 excl. servicekosten en zijn te koop via de site van het Concertgebouw. Chucho en zijn band zullen veel werk ten gehore brengen van hun recente album Border-Free.

Chucho Valdés is als winnaar van vijf Grammy’s en drie Latin Grammy’s een hele grote in de moderne jazz. Komende herfst komt hij met zijn begeleidingsband naar één van de beroemdste en meest geliefde concertzalen ter wereld.

Zijn muzikale opvoeding kreeg Chucho Valdés van vader Bebo, in diens orkesten Sabor de Cuba en Orquesta Cubana de Música Moderna. Begin jaren ’70 richtte Chucho zijn eigen ensemble Irakere op, inmiddels een ijkpunt in de moderne Afro-Cubaanse jazz. Meer dan 30 jaar was hij de bandleider, pianist, belangrijkste componist en arrangeur van Irakere, maar sinds 2005 richt hij zich op zijn solocarrière. Op Border-Free wordt Valdés begeleid door een spectaculair kwintet jonge Cubaanse muzikanten, wat resulteert in een muzikale zoektocht die stijlen en tradities overstijgt.

Deel: