In de Spoorzone bij Station Gouda naast het nieuwe stadhuis, wordt hard gewerkt aan de bouw van een splinternieuwe bioscoop die de huidige Arcade bioscoop gaat vervangen. De bioscoop is ontworpen door architect Bart Duvenkot. De bioscoop valt onder de dezelfde stichting als de Goudse Schouwburg, die recent is uitgeroepen tot Beste Theater van Nederland.

Het gebouw bestaat uit 3 etages. Op de begane grond komt de ticketservice, garderobe, toiletgroepen en 600m2 aan winkelruimte voor o.a. de kiosk en Albert Heijn to go. Op de eerste etage komt de grote zaal met twee kleinere zalen en op de tweede etage komen ongeveer drie gelijkwaardige zalen. Totaal telt de bioscoop ruim 800 luxe zitplaatsen. De luxe zitplaatsen zullen worden voorzien van ergonomische stoelen, waarbij het niet uitmaakt of je korte of lange benen hebt. Dik of dun bent. Iedereen kan heerlijk comfortabel zitten met voldoende beenruimte.

Op donderdag 5 juni is een groep genodigde enthousiast rondgeleid door Schouwburgdirecteur Nel Oskam. Vanaf de bouwplaats aan de Burgemeester Jamessingel lopen we via de hoofdingang naar binnen. Wat direct opvalt is de enorme hoeveelheid glas en de ronde “gaten” in de gevels en in het plafond van de bovenste etage. Door de grote hoeveelheid glas voelt het gebouw heel ruimtelijk en licht aan.

Ondanks dat de bioscoop nog een bouwplaats is, waar de afgelopen maanden veel werk is verzet, komen de contouren al goed naar voren en met een beetje fantasie kun je de inrichting met de warme robijnrode kleuren en het invallende licht door de ramen al zien. Vanuit de foyer van de bovenste etage kijk je na de film door de ‘gaten’ in het plafond naar de sterrenhemel. Als dat geen mooie filmavond wordt.

Vanaf augustus wordt er gestart met de inrichting van de bioscoop. Voor het interieur zal er gebruikt worden gemaakt van warme robijnrode kleuren voor een intieme rijke sfeer. De nieuwe bioscoop zal voor kerst 2014 in gebruik worden genomen.

Deel: