Op zaterdag 31 mei organiseerde The Q! een release party ter gelegenheid van de release van hun tweede EP ‘Come a Little Closer’. The Q! bestaat sinds 2007, en al vroeg in hun bestaan speelden zij onder andere op Appelpop, door het winnen van een bandwedstrijd. In 2009 brachten ze hun debuut EP uit, met de naam ‘The Q!’

Het publiek wordt deze avond opgewarmd door een tweetal support acts; De eerste is de Utrechtse band ‘Pelvic Fins’. De band bestaat uit drie leden, met Gijs van der Voort op zang/gitaar, Dolf de Meijer op bass en Bart van Westrop op drums. Gijs maakt tussen de nummers nog een grappige opmerking dat zij ook een EP te koop hebben vanavond, en dat deze goedkoper is dan de EP die vanavond gepresenteerd wordt. De tweede supportact van vanavond is FIXUR uit Bussum, bestaande uit vier heren: Jasper Roelofsen (vocals), Victor Driest (keys / vocals), Niels Helder (drums) en Yannick Okhuysen (gitaar). Ze spelen net als Pelvic Fins een erg enthousiaste set.

Hierna is het de beurt aan de band waarvoor men gekomen is. Het publiek reageert erg goed op zowel de nieuwe nummers als ook de nummers van de vorige EP. De wisselwerking tussen band en publiek is erg goed, en The Q! geniet duidelijk van het optreden. De gloeilampen die gebruikt zijn in de clip van het nummer ‘Reach Out’, en ook in de fotografie van de hoes en persfoto’s, zijn ook meegenomen naar de Ekko.

The Q speelt behalve alle nummers van de nieuwe EP, ook nog nummers van de vorige, waaronder ‘In My Head’ en ‘Let’s Make Love’. Ysja grijpt bij het daadwerkelijk presenteren van de EP aan het publiek nog even terug op het eerdere grapje van Pelvic Fins, en zegt dat deze EP weliswaar iets meer kost, maar dat er ook meer nummers op staan. Op dit moment heeft The Q! nog geen nieuwe optredens gepland, maar met deze plaat / performance kan het haast niet anders of dat gaat snel veranderen.

Deel: