Deze week brengt Led Zeppelin deluxe heruitgaves van hun drie eerste studio albums, ‘Led Zeppelin I’ (1969), ‘Led Zeppelin II’ (1969) en ‘Led Zeppelin III’ (1970). De drie dubbel-albums zijn vanaf heden via Spotify te beluisteren. Led Zeppelin gitarist Jimmy Page was persoonlijk betrokken bij het remasteren van de albums, zo voegde hij aan de bestaande opnames een berg nog niet eerder uitgebracht materiaal toe van beide studio sessies en live optredens.

Op ‘Led Zeppelin I’ staan als extra’s negen nog niet eerder uitgebrachte songs die zijn opgenomen tijden een concert dat de band gaf op 10 oktober 1969 in het Olympia Theatre te Parijs. ‘Led Zeppelin II’ bevat alternatieve remixes van vijf album tracks, tesamen met tracks als ‘Thank You’ en ‘Living Loving Maid (She’s Just A Woman)’, en het nog niet eerder uitgebrachte ‘La La’. Als laatste staan op ‘Led Zeppelin III’ zeven studio outtakes van album tracks, alsmede drie nieuwe tracks: een vroege versie van ‘Jennings Farm Blues’, een instrumentale versie van ‘Bathroom Sound’ en de band’s versie van de Blues klassiekers ‘Keys To The Highway’/’Trouble In Mind’.

De heruitgaves zullen beschikbaar zijn in diverse configuratie’s, inclusief een Super Deluxe Box Set met de albums zowel op CD als op vinyl, een High-Def audio download card, een 70-pagina;s tellend boekwerk gevuld met zeldzame foto’s, en nog meer. Andere configuratie’s zijn een twee CD’s tellende deluxe edition, een single-disc editie, single en deluxe vinyl editie’s en een digitale versie.

Led Zeppelin I:

Led Zeppelin II:

Led Zeppelin III:

Deel: