Vrijdagochtend is de winnaar van de Pinkpop Cover Contest bekendgemaakt. De Limburgse Lotte Walda (16 jaar) heeft gewonnen met haar cover van ‘In Your Arms’ van Chef’Special. Het prijzenpakket is een optreden op een van de festivals uit de Best of Tour van Kunstbende, gast-weekendkaarten voor Pinkpop 2014 en een backstage-tour op dit festival. Deze coverwedstrijd voor jongeren van 13 t/m 18 jaar is georganiseerd door Kunstbende en Pinkpop.

Lotte (16 jaar, Heerlen) zit al vanaf haar elfde jaar op zangles. Sinds kort begeleidt ze zichzelf op gitaar. Na dit schooljaar wil ze graag Kunst, Theater & Media studeren aan het Arcus College. Muziek is haar passie en ze is er veel mee bezig. Lotte stuurde voor de Pinkpop Cover Contest een cover van Chef’Special in: ‘In Your Arms’. De jury was zeer enthousiast over deze cover en vond dat Lotte een zuivere stem heeft.

Voor de tweede keer hebben Pinkpop en Kunstbende de Pinkpop Cover Contest georganiseerd. De eerste keer was in 2013. Jongeren van 13 t/m 18 jaar werden dit jaar uitgedaagd om een nummer van een zanger(es) of band van Pinkpop 2014 te coveren en een video-opname daarvan te plaatsen op internet. Een jury beoordeelde alle inzendingen. In totaal kende de wedstrijd maar liefst 144 inzendingen van bands, singer-songwriters en dj’s uit het hele land. Ed Sheeran was de meest gecoverde artiest, gevolgd door Metallica, Bastille, John Mayer en Jett Rebel.

Foto (c) Rene Bradwolff

Deel: