Jett Rebel, een naam die bij mij de laatste tijd verdomd vaak voorbij is gekomen. Overigens alleen maar in goede zin. Ik ben dan ook verbaasd om bij De Oosterpoort erachter te komen dat hij in de Binnenzaal optreed. Ik had zelf toch zeker minstens de kleine zaal van de Oosterpoort verwacht, maar het mag de pret niet drukken.  De binnenzaal is uitverkocht en mensen hebben zich al verzameld voor en in de zaal. Jett Rebel, die vorig en begin dit jaar twee EP’s uitbracht, heeft deze samengebracht tot één volledige plaat, die begin deze maand is uitgekomen. Stond hij een maand geleden nog in het voorprogramma met Chef’ Special is hij nu zelf de hoofdact deze avond.

De opener ‘Do You Love Me At All’ is meteen fijn, al stilletjes word er meegedeind en gezongen. Tijdens het concert zoekt Jett Rebel vaak het contact met het publiek door ze te laten meezingen. Tijdens ‘Louise’  word het publiek verdeeld in verschillende groepen, vrouwen, mannen en vrouwen onder de 16. Deze laatste groep is verdacht stil, al zijn deze zeker aanwezig.

Tijdens ‘That Place’ laat Jelte ons weten dat het gaat over zijn hometown Baarn, waar hij samen is opgegroeid met Marnix Dorrestein, bij het publiek bekend als de zanger van het voorprogramma IX. Al zien ze het zelf liever als een gezamelijke tour dan twee afzonderlijke acts. Tijdens het concert komt Marnix Jett nog vergezellen bij een nummer dat ze samen nog niet zo lang geleden hebben geschreven. Voor de bandleden van Jett Rebel is ook genoeg plek naast de flamboyante zanger Jilte, die het meest opvalt met een geweldige outfit en lippenstift, maar elke bandlid laat zich horen door een eigen solo in verschillende nummers.

Na nummers als ‘Hurt So Nice’, ‘Neither of You’, ‘Sugar’ en Spiderman2 titelsong: ‘On Top of The World’ lijkt er een einde aan te komen, maar dan is er natuurlijk nog de toegift die word uitgebreid tot 4 nummers. Als dan de grootse hit ‘Tonight’ word ingezet met als tekst: ‘It’s no fun when the girls aren’t dancing’ mogen er een aantal dames het podium op om het nummer dansend bij te staan. De nodige selfies met zanger Jelte worden gemaakt, het publiek zingt en danst mee, maar dan komt er toch echt een einde aan een geweldige performance.

Deel: