CDPresentatiePhilBeeFreedomOp zondag 30 maart jongstleden zondag hield Phil Bee’s Freedom een showcase in Café De Noot in Hoogland om zich voor te stellen aan het publiek. Tijdens deze show zijn opnames gemaakt voor een live-cd en het eindresultaat, het debuut album, “Caught Live” wordt op zondag 29 juni a.s. gepresenteerd in Café Wilhelmina in Eindhoven!

Voormalig frontman van King MO, Phil Bee, vond dat de sabbatical nu wel lang genoeg geduurd had. Via jams, gelegenheidsbands en daaruit voortvloeiende contacten werd inmiddels een internationaal gezelschap geformeerd dat het vizier heeft gezet op vette grooves spelen en ‘have fun’.

Voorwaarde daarvoor was wel de hoge kwaliteitsstandaard die Phil door de jaren heen gewend was. Dat is met Leif de Leeuw (gitaar), Berland Rours (gitaar), Pascal Lanslots (keys), Marcus Weymaere (drums) en Carlo van Belleghem (bas) zeker gelukt.

Het is niet relevant om hier een ‘name dropping contest’ te doen met wie deze mannen allemaal spelen en gespeeld hebben. Bij Freedom is de opzet vrij elementair: spelen, plezier hebben en het publiek vermaken met blues en aanverwanten. Een van de slogans van de band is ‘For serious axe lovers’. Het spitsenduo Leif de Leeuw en Berland Rours zullen hun ‘axes’ laten zingen en huilen in menig club en op menig festival in Nederland en daar buiten.

© Artwork – Carin Willemsen – Studio66

Deel: