Al vanaf 1983 timmert Seydou Koné aan de weg onder zijn artiestennaam Alpha Blondy. De Ivoriaanse reggaezanger staat bekend om zijn politiek inhoudelijke teksten en is ook niet vies om hierin de grens op te zoeken. Alpha Blondy zingt vooral in het Dioula (een West-Afrikaans dialect), Frans en Engels, soms ook in het Arabisch of Hebreeuws. Ook doordat zijn 12 koppige begeleidingsband “The Solar System” uit verschillende nationaliteiten bestaat is de Afrikaanse reggae een lust voor het oor.

Natuurlijk geïnspireerd door Bob Marley weet hij toch al jaren om zijn eigen geluid te produceren en wordt hij geroemd door reggaeliefhebbers over de hele wereld en dat leverde hem in 2002 zelfs een Grammy-nominatie op voor het album “Merci”. Zijn optreden op 13 mei in de grote zaal van Paradiso zal een mooi overzicht worden van 30 jaar reggae door de ogen van een sociaalbewuste rastafari .

Deel: