Komende meimaand verschijnt er een nieuw Michael Jackson album, getiteld ‘Xscape’. Op dit album staan acht nog niet eerder uitgebrachte tracks van de “King of Pop”. De tracks zijn herbewerkt door een aantal producers waaronder Timbaland, Rodney Jerkins, Stargate, Jerome ‘Jroc’ Harmon en John McClain. De uiteindelijke eindproductie ligt in handen van Epic Records voorzitter en chief executive officer LA Reid.

Recentelijk kreeg Reid onbeperkte toegang tot de vier decennia van Jackson’s vocale materiaal. Vervolgens ging hij een samenwerking aan met de groep van topproducers om de tracks te gaan bewerken. Volgens een verklaring brengt de combinatie van Jackson’s stem en de input van de producers een fris, hedendaags geluid dat Jackson’s essentie en integriteit behoudt. “Michael heeft een aantal muziekstukken achtergelaten die door ons zijn bewerkt, we zijn reuze trots op het resultaat”, aldus Reid.

Een Deluxe versie van ‘Xscape’ bevat buiten de bewerkte tracks ook een aantal originele opnames. Zowel da standaard als de Deluxe verise zijn via iTunes vanaf vandaag te pre-orderen.

Deel: