Vandaag was de première van de film “Captain America: The Winter Soldier”, met een keur aan bekende Nederlanders die deze film als eerste mochten zien in de Heineken Music Hall, waaronder Robert Kranenborg met zijn zoon, Erik van der Hoff met zijn zoon, Tony Wyczynski met vriendin, Keizer met zijn broer(tje) Romillio, Michiel Veenstra, de gebroeders Mackenbach, Robert Schoemaker, Ruud Termijn met partner, Willem Voogd, Christina Curry, Maurice Lede, de jongens van Mainstreet en Go Back to the Zoo, Guido Spek, Dave Mantel, Ruud Feltkamp, Radmilo Soda met zijn zoon en Robin Martens. Een echte mannenfilm dus.

Captain America: the Winter Soldier – de film

Na de catastrofale gebeurtenissen in New York met de Avengers leidt Steve Rogers, oftewel Captain America, in Marvels “Captain America: The Winter Soldier” een rustig leven in Washington D.C. Hij probeert zich daar aan de hedendaagse maatschappij aan te passen. Maar wanneer een S.H.I.E.L.D.-collega wordt aangevallen, raakt Steve verwikkeld in een web van intriges dat de wereld in gevaar dreigt te brengen. Captain America bundelt zijn krachten met Black Widow (Scarlett Johansson), en samen spannen ze zich in om het almaar groter wordende samenzweringscomplot aan het licht te brengen. Ondertussen wordt hij ook nog beziggehouden door professionele huurmoordenaars die continu achter hem aan worden gestuurd om hem het zwijgen op te leggen. Als duidelijk wordt wat de omvang van het doortrapte plan is, schakelen Captain America en Black Widow de hulp in van een nieuwe bondgenoot, de Falcon. Maar al snel moeten ze het opnemen tegen een onverwachte en schrikbarende vijand: de Winter Soldier (Sebastian Stan).

Marvel’s “Captain America: The Winter Soldier” is gebaseerd op de populaire Marvel stripboeken die voor het eerst uitkwamen in 1941. De film is geproduceerd door Kevin Feige, p.g.a., geregisseerd door Anthony en Joe Russo, en het script is van Christopher Markus & Stephen McFeely. De cast bestaat uit Chris Evans (Captain America), Scarlett Johansson, Sebastian Stan, Anthony Mackie (falcon), Cobie Smulders, Frank Grillo, Emily VanCamp en Hayley Atwell, met Robert Redford als Alexander Pierce en Samuel L. Jackson als Nick Fury.

De trailer van de film vind je hier:

http://www.youtube.com/watch?v=uB-QJWtQC1o

Deel: