De Duitse electroband Kraftwerk brengt tijdens hun huidige wereldtournee een mooie ode aan het Eindhovense Evoluon. De wereldberoemde band trad in oktober 2013 vier maal op in het oude Philips Expositiecentrum in de lichtstad en bracht tijdens het nummer ‘Spacelab’ een ode aan het mooie gebouw. Verondersteld werd dat de band bij ieder optreden een 3D-model van het gebouw waar ze in optraden zou verwerken, maar tijdens hun huidige wereldtournee, die de band door onder anderen Zweden, Mexico, de Verenigde Staten, Canada, Japan en Oostenrijk voert, nemen de Duitsers het in Nederland beroemde Evoluon mee op het scherm.

Het gebruik van het Evoluon is een mooie ode aan de stad waar de wereld een groot deel van de technologie aan te danken heeft. Evoluon-eigenaar Philips is een van de ontwikkelaars van 3D-tv-toestellen en heeft de muziek van Kraftwerk door de uitvinding van de CD een groter bereik gegeven. De 3D-tournee van Kraftwerk eindigt op 15 augustus in Tokio.

Foto (c) Jason Nuckels

Deel: