OKearyPolly Compass_cMet 25 jaar ervaring in de blues heeft Polly O’Keary met haar nieuwe band haar derde cd uitgebracht. Deze band, the Rhythm Method, bestaat uit drummer Tommy Cook en gitarist Clinton “Seattle Slim” Nonemaker. Polly is afkomstig uit Seattle, ze is bassiste en zangeres, heeft over de hele wereld getoerd en in haar carrière nog wat prijzen in de wacht gesleept. De elf songs op de CD ‘Compass’ zijn door haar zelf geschreven, waarvan een in samenwerking met gitarist Nonemaker.

Het aanbod op de CD is een goede mix van blues, rock met wat uitstapjes naar andere genres. Het begint met een stevige bluesrocker ‘Fools Gold’, dat wordt verrijkt door felle gitaarloopjes. De blues en rock zijn de rode draad op het album. Uitstapjes worden onder andere gedaan in het Mexicaanse aandoende ‘Nothing Left To Say’ en het gospelachtige ‘Let Me Be Kind’. De beste songs zijn m.i. de bluesrocker ‘Stop, Train’, het zwoele ‘Losing You Again’ en het al genoemde ‘Let Me Be Kind’. Het laatste nummer begint rustig en werkt in ruim acht minuten toe naar een hoogtepunt, dat meteen ook het einde van de cd betekent.

Een uitstekende cd; gevarieerd van rustig tot rockend. Goed gezongen en gespeeld en knap gecomponeerd. Zeker waard om beluisterd te worden. (7,5/10)(Eigen beheer)

Foto (c) Rick Lewis

Deel: