Factory Benelux presenteert een nieuwe Deluxe 2CD editie van Sparks in a Dark Room, het tweede studio-album van de Nederlandse elektro formatie Minny Pops. De vinyl uitgave is in samenwerking met Blowpipe tot stand gekomen. Hiervoor zijn de originele opnamen uit 1982 voor Factory Benelux opnieuw gemasterd.
Door zanger Wally van Middendorp in Amsterdam in 1978 opgericht en genoemd naar de Korg drumcomputer die met sobere, post-punk ritmes de provocerende optredens jaren zou voortstuwen. Door de contacten met Factory Records in Manchester kwam het tot een samenwerking met producer Martin Hannett, werd het podium met Joy Division en New Order gedeeld, en als eerste Nederlandse band een BBC-radio-sessie voor John Peel opgenomen.
De 2CD en 2LP uitvoering komen met het volledige live concert (13 tracks) in de Amsterdam Melkweg van 7 april 2012 tgv de 30ste Anniversary Tour, met oorspronkelijke bandleden Wally van Middendorp, Wim Dekker en Pieter Mulder plus nieuwe gitarist Mark Ritsema op het podium.
Deel: