Slecht nieuws voor de U2 fans. De band heeft meer tijd nodig om hun nieuwe album af te krijgen. Als gevolg hiervan zijn de releasedatum en de wereldtournee uitgesteld naar 2015. De band is nu een kleine drie jaar bezig met de opvolger van het uit 2009 daterende album ‘No Line on the Horizon’. Ze hadden de hulp ingeroepen van Danger Mouse voor een sessie in de Electric Lady Studios te New York. U2 gaat nu weer de studio in, dit keer met Adele’s producers Ryan Tedder en Paul Epworth, Danger Mouse krijgt wel de credits als producer.

In eerste instantie hoopte U2 het album in april af te hebben en in september ter promotie op wereldtournee te gaan. De tournee zal nu, na het uitstel van het album, niet eerder dan de zomer van 2015 gaan plaatsvinden. Het nieuws komt zeer onverwacht, maar niet als verrassing. De band begon begin dit jaar met de opnames van hun nieuwe album, en startte de promotie met het uitbrengen van hun nieuwe single ‘Invisible’ met optredens tijdens de Oscar uitreiking en Jimmy Fallon’s Tonight Show, de band heeft nu dus op de pauzeknop gedrukt. In 2009 deden ze dat al eerder, hun wereldtrournee werd toen ook al uitgesteld omdat de release van ‘No Line on the Horizon’ vertraging opliep.

Buiten dat lijkt het alsof Bono druk op de band heeft gelegd met betrekking tot de release. Eerder liet hij weten dat hij bang was dat U2 dicht bij het punt was gekomen van “niet meer zo relevant”. Hij voegde er aan toe dat de kloof tussen het zeer goed en groot zijn enorm is en dat U2 nu het gevaar loopt om in de categorie zeer goed te belanden.

Bekijk hieronder U2’s optreden tijdens de Tonight Show Starring Jimmy Fallon.

Deel: