Op 4 april verschijnt ‘FURU’, het vijfde album van het Belgische duo Hendrik Willemyns en John Roan, beter bekend als Arsenal. ‘FURU’ zal worden uitgebracht door Sony Music. Voor de opnames van FURU trokken John en Hendrik naar Japan, een land met evenveel tegenstellingen als de band zelf. Een plaats waar eeuwenoude tradities hand in hand gaan met ultramoderne technologie en waar de met neonlichtjes beklede wolkenkrabbers afsteken tegen oeroude kersenboomgaarden. Niet verwonderlijk dus dat dit unieke land een enorme aantrekkingskracht uitoefende op een band die zowel dansbare electromuziek en zachte sfeermuziek als radiovriendelijke rock en pop maakt, en latinritmes en Afrikaanse invloeden gebruikt.

Op FURU worden de heren bijgestaan door onder andere de Ierse postpunklegende Gavin Friday, avant-garde rappper Doseone, Britse indiesterren als Post War Years en Tim Bruzon van Wave Machines. Ook werken ze weer samen met Shawn Smith van Pigeonhed en Johnny Whitney van The Blood Brothers.

Bij het album hoort ook een korte film: ‘Dance Dance Dance’ is geschreven door Hendrik Willemyns, opgenomen in Japan en zal later dit jaar in premiere gaan op het Internationale Filmfestival van Gent. Het laatste album van Arsenal ‘Lokemo’ dateert uit 2011, het jaar dat het producersduo vijf keer de Ancienne Belgique uitverkocht en als headliner op Rock Werchter stond. Arsenal speelt op 12 april in de Melkweg en doet een dag later de Effenaar aan in Eindhoven.

Deel: