Ter viering van het 25-jarig jubileum van hun debuutalbum getiteld ‘3 Feet High and Rising’, geeft De La Soul hun volledige catalogus vrij ter download via hun website. De band, bekend van hun uit eind jaren ’90 daterende hits als ‘Me Myself and I’ en ‘Say No Go’ maken dit gebaar naar hun fans die op zoek zijn naar hun muziek. “Het is té lang geleden dat onze fans toegang hadden tot alles, dit is onze manier om te zeggen hoeveel we van ze houden”. De reden dat hun muziek nauwelijks te vinden is, is dat ze in hun nummers gebruik maakten van talloze samples van andere artiesten.

Het vrijgeven van hun volledige catalogus is stap één in een serie van een flink aantal op hande zijnde projecten. Binnen een paar weken zal de band op hun website een aantal nieuwe songs publiceren, waaronder het album ‘You’re Welcome’, hun eerste album sinds het uit 2004 daterende ‘The Grind Date’. Ze hopen dat dit voor de zomer gaat lukken. In maart brengt De La Soul een 6-tracks tellende EP uit getiteld ‘Soul on the Rocks’.

Wel even opletten, het downloaden is slechts 25 uur mogelijk, vanaf vandaag, 14 februari om 11:00 uur tot zaterdag 15 februari 12:00 uur.

Deel: