Sheryl Suzanne Crow, geboren op 11 februari 1962 te Kennett, Missouri, viert vandaag haar 52e verjaardag. De muziek van de Amerikaanse muzikante, zangeres, tekstschrijfster en actrice bevat elementen van pop, rock, folk, country en blues. Ze heeft acht studio albums, twee verzamel albums uitgebracht en heeft meegewerkt aan talloze film soundtracks. In de V.S. verkocht de zangeres 17 miljoen albums, wereldwijd ruim 50 miljoen.

Sheryl heeft negen Grammy Awards in ontvangst moegn nemen (in totaal is ze 32 keer genomineerd) van de National Academy of Recording Arts and Sciences. De zangeres trad op met onder andere de Rolling Stones, Stevie Nicks, Michael Jackson, Eric Clapton, Luciano Pavarotti, Willie Nelson, Smokey Robinson, B.B. King, Tony Bennett, Kid Rock en Sting. Ook zorgde ze voor de achtergrondzang bij Tina Turner, Don Henley, Stevie Nicks, Belinda Carlisle, en Ryan Adams. Als actrice was ze te zien in diverse TV-shows waaronder NBC’s 30 Rock, ABC’s GCB en Cougar Town, Jon Stewart en Stephen Colbert’s Rally to Restore Sanity and/or Fear, en Warner’s One Tree Hill.

Deel: