Fishermann Records is een nieuw platenlabel opgericht door de partij waar het uiteindelijk allemaal om draait in de muziekwereld: de muzikanten zelf. Met de teloorgang van gangbare wegen om muziek uit te brengen – labels, platenzaken en cd’s – is de DIY trend al jaren geleden in gang gezet en vraagt deze tijd om een radicaal andere aanpak. Artiesten kunnen niet meer achterover zitten en wachten tot de industrie zijn werk doet, het is tijd om het heft in eigen hand te nemen.

Zo vonden ook de Utrechtse bands MTT en Aestrid. Samen starten zij een eigen label: Fishermann Records om zo volledige controle te hebben over inkomsten en uitgaven en alles wat er bij een release komt kijken. Het idee van Fishermann is gebaseerd op het idee van een community. Muzikanten die krachten bundelen maar volledige zeggenschap houden en hun muziekrechten kunnen behouden of verdelen hoe zij het zelf willen.

Het label tekende bij Suburban voor distributie in de Benelux. Het Haarlemse label, bekend van onder meer Birth of Joy en Navarone, verzorgde eerder al de distributie en promotie voor Aestrids album BOX. Ook in Canada liggen de komende releases in de winkels. Hiervoor tekende Fishermann een distributieovereenkomst met het vermaarde Fontana North, distributeur van alle belangwekkende indielabels (Paperbag, Mom & Pop, PIAS) in Canada en al voor de zesde jaar op een rij uitgeroepen tot Independent Music Distributor of the Year.

Eerste wapenfeit wordt Years From Now, het nieuwe album van MTT (voorheen Minus The Tiger). Deze tweede langspeler van de Utrechtse band verschijnt op 1 april in de Benelux en op 22 april in Canada. Boekingen en promotie aldaar worden verzorgd door Bonsound, een label gevestigd in Montréal dat eerder werkte voor o.a. Suuns en Braids. In mei vertrekt MTT voor een tour langs Montréal, Ottawa en Toronto waar ze is uitgenodigd voor Canadian Music Week.

Deel: