rememberphil_posterRemembering Phil & Gary zijn avonden waar we het artistieke leven van Philip Parris Lynott en Robert William Gary Moore vieren. De Boerderij en de Bosuil worden voor deze gelegenheid geheel in Ierse sferen gebracht. Samen een biertje (Guinness is een van onze sponsoren) gedronken en vooral genieten van muziek met fans (of supporters zoals Phil ze noemde). Muziek liefhebbers, Rock liefhebbers, maar vooral liefhebbers van muziek van Phil Lynott, Gary Moore en Thin Lizzy. Phil en Gary lieten ons een zeer kostbare erfenis van muziek na. Muziek die miljoenen muzikanten over de hele wereld geïnspireerd heeft. Muziek die heden ten dage nog steeds gespeeld word door de grote en meest beroemde bands ter wereld.

“Remember Phil & Gary” is een ode aan de legendarische muzikanten Phil Lynott en Gary Moore. Al meer dan 25 jaar herdenken fans in Dublin tijdens de “Vibe for Philo” op 4 januari de sterfdag Phil Lynott, de oprichter en frontman en brein van de Ierse rockband Thin Lizzy. In navolging van de “Vibe for Philo” zullen tijdens deze avond in De Bosuil een aantal nationale en internationale Tribute bands hun helden op het podium eren.

Zonder enige twijfel is de Ierse Rock Band Thin Lizzy één van de meest prominente bands in het rock genre van de jaren 70. Met de charismatische zanger bassist Philip Parris Lynott als frontman waren zij de eerste die Ierse rock geschiedenis schreven met hun eerste hit ‘Whiskey In The Jar’ en later ‘The Boys Are Back In Town’. Het rock ‘n’ roll leven had tot gevolg dat op 4 januari 1986 Philip Lynott stierf aan de gevolgen van het jarenlang drugs gebruik. Samen met tijdgenoten Deep Purple, Black Sabbath, Led Zeppelin en Queen zorgde Thin Lizzy voor de blauwdruk van de rock en hardrock muziek.

Tijdens deze avond zullen de bands Parris, Dizzy Lizzy, Barry James en The All Star Gary Moore Tribute onder leiding van Timo Somers (Delain, Vengeance) en Barend Courbois het podium betreden. Parris is een Nederlandse Thin Lizzy Tribute die deze muzikale spirit levend wil houden. Ze onderscheiden zich door een grote hoeveelheid enthousiasme, energie en liefde voor deze muziek. De Zweedse platen maatschappij Record Heaven benaderde Parris om een bijdrage te leveren aan het in 2001 uitgekomen dubbel album: Tribute to the Black Rose.

De Ierse band Dizzy Lizzy is in 1994 opgericht door zanger H. De gelijkenis qua uiterlijk en stem met Phil Lynott is verbazingwekkend. Barry James is een van de laatste die opnamens samen met Phil Lynott heeft gemaakt. Tot slot zal de All Star Gary Moore Tribute, opgericht door Timo Somers (Delain, Vengeance) en Barend Courbois een ode brengen aan Gary Moore.

Special guest tijdens deze avond is niemand minder dan Philomena Lynott, de 83-jarige moeder van de legendarische frontman Phil Lynott. Ook Barry James is tijdens deze avond aanwezig. Hij is één van de laatste die opnamens samen met Phil Lynott heeft gemaakt.

Remember Phil & Gary – A Tribute To Phil Lynott & Gary Moore!
31 januari 2014: Cultuurpodium Boerderij, Zoetermeer
1 februari 2014: Muziekcentrum de Bosuil, Weert

Meer info + tickets:
http://remember-phil.com
http://www.debosuil.nl
http://cultuurpodiumboerderij.nl

Deel: