Jack White’s door critici bejubelde album ‘Blunderbuss’ krijgt naar alle waarschijnlijkheid dit jaar een opvolger. Tijdens een recentelijke chatsessie met fans, liet White weten dat hij met twee albums bezig is, waarvan een voor zichzelf. “Deze maand ben ik met de productie bezig van twee albums, en ze zijn bijna klaar, een ervan is van mij”, aldus White.

Buiten deze twee albums is hij met nog veel meer dingen bezig. White werkt momenteel ook samen met The Dead Weather, er komen een aantal singles uit en daarna een nieuw album – hun derde – in 2015. Ook zit hij sinds februari 2013 in de studio met de Raconteurs.

White’s Third Man Records heeft gisteren – 4 januari – de release bekend gemaakt van 4 White Stripes singles — ‘Seven Nation Army’, ‘I Just Don’t Know What to Do With Myself’, ‘The Hardest Button to Button’ en ‘There’s No Home for You Here’ — komende van de band’s uit 2003 daterende album ‘Elephant’. ‘Blunderbuss’, White’s meest recentelijke solo release, behaalde de 1e plaats in de Billboard 200 met 138.000 verkochte stuks in de eerste week na de release in april 2012. Het album werd kreeg een nominatie voor “Album of the Year” tijdens de in 2013 gehouden Grammy Awards.

Deel: