Black Sabbath heeft laten weten dat de kans dat er een nieuw album gaat uitkomen heel erg klein is. Afgelopen juni bracht de band hun eerste album in 18 jaar uit, getiteld ’13’, het album kwam in de Britse hitlijsten op de 1e plaats binnen, het werd hun eerste nummer 1 album in 43 jaar.

Geezer Butler liet recentelijk tijdens een interview weten dat het wat hem betreft klaar is. “Als we nog een album zouden maken, dan zou het niet dezelfde “vibe” hebben. Een opvolger van ’13’ zou wereldwijd nummer 1 moeten worden anders zouden de mensen het kunnen zien als een mislukking”. Gitarist Tony Iommi voegde er aan toe dat het maken van ’13’ een fantastische ervaring was. “Als ’13’ het laatste deel is, dan moeten we daar blij mee zijn. We hebben niet gesproken over een nieuw album, ik weet niet af dat nou wel zo slim is om te doen, een nieuw album uitbrengen. Alleen God weet of het net zo’n succes zou gaan worden als ’13’.

Frontman Ozzy Osbourne liet weten dat gezien de tijd die het heeft geduurt tussen het uitkomen van ’13’ en haar voorganger, het zeer onwaarschijnlijk is dat er nog een nieuw album komt. “We zien wel wat er gebeurt, zo’n 15 a 20 jaar geleden beloofden we dat er een nieuw album uit zou komen, het heeft iets langer geduurd….”, aldus Ozzy.

Deel: