De hoogtepunten uit de afgelopen vijf jaar Top 2000 a gogo op een rij. Met o.a. hilarische quizfragmenten van Ad Visser & Waylon, Ruben Hein & Lange Frans en Edsilia Rombley & Willy Wartaal. En verder de mooiste reportages van Gerard Lenorman (La balade des gens heureux) en Steppenwolf (Born to be wild), clips en een bijzonder verhaal over David Bowie.

Best of Top 2000 a gogo, 19:30 – 20:25 uur, Nederland 3

Het wordt een gezellige Kerst als het aan Nick & Simon ligt. Het Volendamse zangduo dook eerder dit jaar de studio’s in om een kerst-cd op te nemen. Het resultaat is te beluisteren en te bekijken in deze kerstspecial. Het duo nam de cd op in in de Wisseloord Studio’s in Hilversum, waar ze afgelopen zomer ook de liedjes voor de cd inspeelden. De zomerzon en hoge temperaturen zorgden ervoor dat Nick en Simon even moesten zoeken naar de juiste sfeer, maar een kerstboom in de studio deed wonderen. Voor de tv-opnamen komen ze opnieuw in kerststemming, nu dankzij een gospelkoor, Guido’s Orchestra en 25(!) kerstbomen. Gelukkig is er nog een plekje over in de herberg voor twee zangeressen met wie Nick en Simon een duet zingen: Katie Melua en Sandra van Nieuwland.

Katie Melua over vanuit Groot-Brittannië om samen met Nick de evergreen Baby it’s cold outside ten gehore te brengen. Simon zingt een nieuw liedje, Christmas in our hearts, samen met Sandra van Nieuwland. Zij deed vorig jaar met veel succes mee aan The voice of Holland, in het team van Trijntje Oosterhuis. De rest van de liedjes zingen Nick en Simon op de manier waarmee ze zo succesvol zijn geworden: samen, tweestemmig. Ze spelen zelfgeschreven kerstnummers, afgewisseld met klassiekers zoals ‘Let it snow’, ‘Christmas time with you’ en ‘Mistletoe and wine’.

Volendams kerstfeest met Nick & Simon, 20:25 – 21:10 uur, Nederland 3

Deel: