putumayochristmasIn de rij kerstalbums die ieder jaar uitkomt komt het wereldmuzieklabel Putumayo World Music met een op zich wel heel verrassend album: ‘Acoustic Christmas’. Tien kersttracks in een lekker relexed jasje, een beetje tegendraads in vergelijking met de meeste kerstplaten die de laatste decennia uitkomen. Op ‘Acoustic Christmas’ hebben de, hier in Nederland vrij onbekende, artiesten het lekker down to earth gehouden.

Leuke anecdote voor ‘Acoustic Christmas’ is de uitvoering van The Sugar Thieves, die Eartha Kitt’s ‘Santa Baby’ vertolken. Kitt, die in 2008 op 1e kerstdag overleed zou het nummer wel zeker omarmd hebben. Maar ook Stacy Kent’s ‘The Christmas Song’ is een vermelding waard. De jazz-zangeres heeft niet voor niets al een Grammy-nominatie op zak, en dat ze dat waard is, laat ze duidelijk blijken op ‘Acoustic Christmas’. Een vrolijke noot op het album is er ook, natuurlijk met ‘Let it snow! Let it snow! Let it snow!’, in een swingende jazzy uitvoering gebracht door de Canadese Emilie-Claire Barlow.

‘Acoustic Christmas’ is een welkome afwisseling tussen het popie jopie kerstgeweld dat er de laatste jaren uit blijft komen. Voor de jazz-liefhebber een gegarandeerd kerstsucces, voor de liefhebber van een ouderwetse kerst idem dito. (7/10) (Putumayo World Music)

Deel: