Op 29 mei komt de Amerikaanse singer-songwriter en pianiste Tori Amos naar Nederland voor een concert in het Amsterdamse Concertgebouw. Amos debuteerde in 1992 met het album ‘Little Earthquakes’. Vanaf het begin viel ze op vanwege haar volstrekt unieke geluid, haar bijzondere pianospel en poëtische teksten. Gedurende haar carrière schuwt Amos de uitdaging om te experimenteren met verschillende muziekstijlen niet. Baroc, elektronisch en klassiek georiënteerde albums wisselen elkaar af. Desondanks weet Amos altijd haar muzikale integriteit te bewaren en haar kenmerkende geluid vast te houden.
In haar teksten heeft Amos het vermogen om op indrukwekkende wijze de realiteit van het leven te beschrijven en te uiten. Meestal refereert ze naar haar eigen ervaringen, die afwisselend mooi en positief zijn, maar ook donker en schrijnend. Met de manier waarop ze dat doet, weet ze diepe indruk achter te laten bij haar luisteraars.
Haar meest recente album, getiteld Gold Dust, verscheen vorig jaar. In totaal zijn er 12 studioplaten uitgebracht, die stuk voor stuk als ware kunstwerken kunnen worden beschouwd. Hierin speelt Amos ook met  symbolen als dood, verlies en overspel, met historische gebeurtenissen zoals “9/11”, en met perspectieven vanuit het feminisme en de onafhankelijkheid. De kaartverkoop van deze show start op zaterdag 30 november om 10:00 uur.
Deel: