Het gaat goed met Taymir, zeg maar gerust erg goed. Taymir is ontstaan op de Herman Brood Academie en bestaat uit Bas Prins (zang), Quinten Meiresonne (bas), Mikki B Wessels (gitaar) en Harrie Roelse (drum). Quinten en Bas hadden al eerder een band The Consolers, maar vonden dat het tijd werd voor iets anders en dat is Taymir geworden. De muziek die Taymir maakt wordt wel omschreven als authentieke pop songs in de beat traditie van de jaren ’60, maar dan wat steviger, denkend aan de richting van The Strokes en Artic Monkeys. Deze relatief nieuwe band uit Den Haag doet het ontzettend goed. Tijd voor Maxazine om deze mannen eens een aantal vragen te gaan stellen.

Eerste optreden
Op 15 maart 2013 was het eerste optreden van de band in de Haagse SuperMarkt. De intentie was om zo snel mogelijk met Taymir te gaan optreden en dat had succes. Tijdens dit optreden stond Bas van Wageningen (Di-rect) in de zaal en die wilde erg graag met de jongens een album gaan opnemen. Bas heeft een eigen studio de Basement Studio en een eigen label; Homebass Records. Op 25 oktober 2013 kwam PHOSPHENE het debuutalbum van Taymir uit onder het labal van Bas van Wageningen.

London Calling, Noorderslag en DWDD
Op 1 november speelde Taymir op London Calling, zij waren sinds 2007, toen Moke er als enige Nederlandse band er speelde, de enige band die uit Nederland kwam. Het optreden vonden ze niet speciaal, maar dat kwam voornamelijk omdat het in Nederland was. Wat wel speciaal was, was dat de rest van de line-up bestond uit alleen maar Engelse bands. Taymir vertelde wel, dat als ze als enige band in Engeland zouden staan, dat juist dat het bijzonder zou maken.

Op 24 oktober mocht Taymir de minuut vol spelen bij De Wereld Draait Door. Matthijs van Nieuwkerk zou met ze gaan praten over London Calling, maar tijdens de uitzending hoorde ze dat ze op Noorderslag 2014 mochten spelen. Omdat ze echt helemaal van niets wisten, was dit een enorme verrassing voor ze.

Serious Talent, 3FM megahit en nominatie Haagse Popprijzen
Begin oktober is de band door 3FM gekozen tot Serious Talent en hebben daardoor bij Michiel Veenstra en Giel Beelen mogen spelen. Begin november werd tijdens de show van Coen en Sander Bas Prins gebeld, om te vertellen dat ze met de eerste singel Aaaaah de 3FM megahit binnen hadden. Ook dit nieuws sloeg in als een bom, de jongens wisten hier ook helemaal niks van. Alle inspanningen zijn niet voor niks geweest, want Taymir is in 2013 genomineerd in de categorie ‘aanstormend talent’ van de Haagse Popprijzen. Helaas gaat deze prijs aan de jongens voorbij, maar het is een mooie nominatie voor een band die nog niet zo lang meedraait. Het mooiste is dat ze zelf niets meekrijgen van hoe ‘groot’ ze zijn en ze alleen maar doen wat ze leuk vinden en waar ze goed in zijn.

Tot slot
De afgelopen weken hebben ze in het voorprogramma van Soul Sister Dance Revolution mogen spelen en vanaf 21 november gaan ze op tour met Di-rect en vanaf januari 2014 gaan ze een eigen kleine clubtour doen. De doelstelling voor 2014 is spelen op Lowlands.

Deel: