Vengeance: ouwe rockers die hoge pieken en diepe dalen hebben gekend. Na het overlijden van gitarist Jan Somers werd er een album gemaakt ‘Crystal Eye’. Nog geen jaar later ligt vervolg ‘Piece of Cake’ op de plank. Waar Crystal Eye bestond uit vooral muzikanten van Chris Slade’s Steel Circle, op dit album komen oudgedienden Barend Courbois en Hans in ’t Zandt terug in de vaste line up. Ook de jonge Timo Somers is weer aan boord geklommen en samen hebben zij een pracht album neergezet.

Na een luisterbeurt is al meteen duidelijk dat de heren eer hebben gehouden aan de vertrouwde Vengeance sound, maar hier een modern sausje over heen hebben gegoten. Daarin wordt wel duidelijk dat de jonge mannen de oude mannen nog veel kunnen leren. Toch is er gewerkt aan het vertrouwde geluid.

Vengeance – Piece of CakeDat Timo Somers de genen van zijn vader heeft, is al jaren bekend. De jonge gitarist is ontzettend getalenteerd en maakt ook naam als lead gitarist van de Nederlandse metalband Delain. Gelukkig heeft Somers de tijd genomen om met Courbois en Goewie de studio in te duiken en dit album te maken. Niet alleen Somers weet een prachtige sound te creëren, ook zanger Leon Goewie is verschrikkelijk goed bij stem en in het hele album is goed te horen dat de oudgedienden de oude harmonie weer hebben weten op te pakken.

De nummers zitten goed in elkaar en het geluid is van klasse kwaliteit. Ballad ‘Back to Square One’ maakt veel indruk, vooral door de stem van Goewie. Bijzonder ook, dat het nummer nog gemaakt is door Jan Somers. Ook het nummer ‘Sandman’ doet het goed, dit nummer zou zo van een ouder album van Vengeance af kunnen komen. De oude rockers van Vengeange zijn ‘alive and kicking’, Timo Somers speelt euforisch op dit album en zijn vader ademt nog stilletjes in alle nummers. Dit zou nog wel eens de grote comeback kunnen zijn voor Vengeance. (8/10) (Steam Hammer/SPV)

Deel: