Jarenlang was het erg moeilijk om muziek op hoge kwaliteit te streamen via je mobiele telefoon. Haperingen, schokken en hick-ups zorgden voor irritante vertragingen op de lijn, waardoor een online radiostation, een videootje of  dergelijke onmogelijk was om structureel te bekijken of beluisteren. Even op een feestje je gsm aansluiten op de stereo en zo via de aux-ingang een youtube-clipje of je favoriete buitenlandse of internetstation beluisteren was er gewoonweg niet bij. Daar komt nu eindelijk verandering in, aangezien de 4G-verbinding ook in Nederland meer en meer wordt uitgerold. Vodafone heeft het internetplatform Tweakers gevraagd om de snelheid en stabiliteit te testen en als Tweakers zegt dat het goed is, dan ga er maar van uit dat het goed is.

Tweakers kreeg 20 Sony Experia telefoons en kon hun medewerkers zo de snelheid van het nieuwe 4G-netwerk van Vodafone uit laten testen. Internetradio, youtube, maar ook videobellen via Skype; Het is allemaal mogelijk met een snelheid die vergelijkbaar is met een WIFI-verbinding. De enige limitatie die je nu nog maar hebt is je eigen creativiteit, want als je overal en nergens nieuwe muziek kan luisteren, is het bijna niet meer mogelijk om op een feestje of stapavond tegen je vrienden te moeten zeggen dat je de nieuwste hit van Hardwell, Macklemore of Shakira nog niet hebt gehoord.

Al met al zal het 4G-netwerk een ommekeer betekenen op het gebied van mobiel internet: Met onder anderen de Google-bril in het vizier is een snelle verbinding een must-have en Vodafone haakt daar inmiddels goed op in. Internet zal nooit meer hetzelfde zijn en muziek wordt een onmisbare factor in je leven; Na thuis nu ook onderweg.

Sponsored by Vodafone

Deel: