De grote zaal in de Effenaar was uitverkocht op 19 september en dat was niet voor niks. Een echte Singer-Song Writer avond zette de sfeer. Met teksten die je een gevoel geven van “Ja precies zo is het!” En je vervolgens dacht: verzin het maar eens… Daarvoor zijn Demira, Lucas, Jasper, Judy, Maaike en Michael dus. Hun eerste liedjes hebben de hitlijsten al beïnvloed en hun live optredens met een band of akoestisch, solo of een duet: alle talenten werden deze avond benut.

Démira mocht aftrappen en met haar prachtige stem betoverde ze meteen iedereen in de zaal. Aan alle artiesten was te merken dat het allemaal nog wat nieuw was, maar dat gaf het optreden juist sfeer. Er ging even een klein dingetje mis bij Démira, verloor even een stekker van haar gitaar maar ging gewoon door, knap gedaan. En zo ook bij Maaike, die vergat gewoon een heel nummer! Ze kwam daar later nog even voor terug. Maaike: “Ken je dat? Dan zit je er zo in, vergeet je gewoon het leukste nummer te spelen!” Daarnaast vertelde Maaike wat over de achtergrond van haar liedjes, wat je nog meer in het gevoel van haar liedjes mee nam. Een echte toevoeging. En de hit “Dat ik je mis” kon natuurlijk niet ontbreken. Iedereen was muisstil, de hele zaal, niemand gaf een kick en de emoties waren te voelen: erg bijzonder.

Maar om de “come back” van Maaike werd juist hartelijk gelachen en zo ook om de grapjes van Judy. Die zorgde even voor het sussen van de emoties en maakte de pittige nummers zo wat luchtiger. Ook het opzwepende haar en de rockmoves van Lucas werden goed ontvangen. Hij was de enige die wat harder ging met zijn muziek en zo kon er bij de liefhebbers een klein danspasje vanaf. Bij Jasper, zoals het hoort met muts, waren de emoties van zijn gezicht te lezen en in combinatie met zijn stem zorgde dat voor een bijzonder en intens optreden. Samen Judy zetten hij nog een “statement” door het lied wat ze maakte en speelde omdat zij beide gepest zijn vroeger.

Als laatste was het optreden van Michael, de winnaar van het programma waar het allemaal begon voor de talenten. Hij opende met een schitterend nummer met de tekst “Love is something you give, not something you own”. En natuurlijk een mooie afsluiter met het lied wat iedereen kent en hoog in in de hitlijsten heeft gestaan “Close to you”. De talenten zijn nog jong en de ervaring is nog pril, maar ook dat heeft zo zijn charmes. Al met al genoeg afwisseling en talent dat zorgde voor een mooie muzikale avond.

En ook al mag Michael Prins zich De Beste Singer-Song Writer van Nederland noemen en brengt hij 23 oktober zijn debuutplaat uit, waar iedereen vol verwachting naar uit kijkt, denk ik dat iedereen in de zaal het eens is dat we graag van ieder talent uit het gelijknamige programma meer willen horen en zien. Het optreden in de Effenaar was veel te kort en ging veel te snel. En maakte het publiek hongerig naar meer. We wachten met veel enthousiasme af!

Deel: