Tomahawk is de huidige band van de voormalige frontman van Faith No More, Mike Patton. De muziek van deze band varieert behoorlijk per album, het laatst verschenen album heeft zelfs veel trekjes van Faith No More. Dus zullen er veel mensen op dit concert zijn afgekomen hopende op de zeer herkenbare muziek. Die mensen moeten dan toch maar wat meer naar eerder werk van Tomahawk luisteren, dan weten ze wat de band zoal nog meer in huis heeft.

Er werd vrij veel gespeeld van het tweede album, en daar is helemaal niks mis mee. Maar elk optreden waar Mike bij betrokken is valt of staat bij de hoeveelheid zin die hij heeft die avond. Was het de hitte? Het was namelijk erg warm en de muziek (dus ook de performance) is nogal energiek, maar de meeste nummers werden wat afgeraffeld, ingekort en anderszins niet geheel volledig ten uitvoer gebracht. Mike deed wel alsof hij erg helemaal voor ging, de rest van de band deed ook hun best, maar het kwam allemaal niet echt over. Ook de grapjes konden slechts rekenen op een flauwe respons van het publiek. Nummers die wat bekender waren konden bij de start rekenen op een enthousiaste reactie maar dat verflauwde telkens al vrij rap.

En het country nummer waarmee werd afgesloten was echt overbodig. Na amper een uur gespeeld te hebben waren de heren weer verdwenen en het publiek kon het niet echt opbrengen om nog om een (echte) toegift te vragen. Dat zegt vrij veel, zeker voor een band als Tomahawk. Jammer.

Deel: