Tiësto voert niet langer de Forbes-lijst van best betaalde dj’s ter wereld aan. Niet dat hij aan de bedelstaf zit, Tiësto mocht het afgelopen jaar 32 miljoen dollar bijschrijven op zijn rekening. Hij is van de troon gestoten door de Schotse DJ Calvin Harris. Met een kleine 46 miljoen dollar deede hij het “een stukje” beter dan Tiësto. Tijdens een interview voor het Amerikaanse zakenblad Forbes vertelde Harris: “De opmars van de dancemuziek de afgelopen drie jaar was gigantisch, ik was toevallig op het juiste moment op de juiste plaats”. Het jaar ervoor stond Harris nog niet eens in de top 10.

David Guetta staat op de 3e plaats. De 45-jarige Fransman – die onder meer samenwerkte met Black Eyed Peas en Usher – verdiende een slordige 30 miljoen dollar. Plaats 4 wordt ingenomen door Swedish House Mafia, de 5e plaats door DeadMau5, op plaats 6 Avicii en de 7e plaats is voor Afrojack met 19 miljoen dollar. De top 10 wordt gecompleteerd met Armin van Buuren met een jaarinkomen van 17 miljoen dollar, Plaats 9 en 10 worden door Skrillex en Steve Aoki ingenomen.

Deel: