Volgens diverse Engelse kranten heeft Gary Lightbody van Snow Patrol nummers geschreven met Harry Styles voor het volgende album van boyband One Direction. De frontman van de band bevestigt dat hij met Styles heeft gewerkt aan een aantal nummers, waarvan hij hoopt dat ze worden opgenomen voor het derde album, dat later dit jaar moet uitkomen. Lightbody vertelt over de samenwerking: ‘Het was leuk om met Harry te schrijven, hij is wel een toffe gast. We hebben nog geen idee of de nummers uiteindelijk worden opgenomen op het album. Maar het is geweldig om te werken met andere mensen’.

De fans van One Direction hoeven niet bang te zijn: Styles solo schrijfsessie markeert niet het begin van een nieuwe solocarrière voor de tiener. One Direction werkt altijd samen met andere schrijvers, net zoals voor dit nieuwe album, zeggen bronnen. Het bespaart tijd, en dat is zeker nu, met alle verplichtingen en optredens, van belang. De tracks waaraan Harry met Gary heeft gewerkt zijn 100 procent voor het nieuwe One Direction album. En niet voor een solo album.

Eerder dit jaar werd bekend dat Justin Young van The Vaccines ook heeft meegeschreven aan liedjes voor het nieuwe One Direction album.

Deel: