De Britse indie band The Boxer Rebellion bracht onlangs op het eigen label hun vierde album ‘Promises’ uit. Voor de opvolger van The Cold Still uit 2011, waarmee het viertal uit Londen doorbrak bij het grote publiek, doken zij de studio in met producer Billy Bush, bekend vanwege zijn betrokkenheid bij bands als Garbage, Foster the People en Fink. Ter promotie van dit album komt de band in september voor een drietal concerten naar Nederland.

Met ‘Promises’ heeft de The Boxer Rebellion nieuwe muzikale grenzen opgezocht. Het emotievolle en frisse album klinkt meer hi-fi, grootser en vol ambitie. Tegelijk is de band ook trouw gebleven aan het oorspronkelijke geluid. De belangrijkste kernpunten van de voorgaande drie albums vormen de basis, namelijk het urgente van Exits (2005), de melodieuze en epische soudscapes van Union (2009) en de volwassenheid van The Cold Still (2011).

Volgende week brengt The Boxer Rebellion alvast een kort bezoekje aan Nederland. Op 10 juli wordt een exclusieve set gespeeld bij Ziggo Live. Dit optreden wordt opgenomen en uitgezonden op Ziggo On Demand, Ziggo Muziek en Xite. Om deze show bij te wonen, kan men zich aanmelden via http://www.ziggo.nl/ziggolive. Behalve The Boxer Rebellion, zal ook Jacco Gardner deze avond te zien zijn.

Het tourschema ziet er als volgt uit:

13-09: Amsterdam, Paradiso
14-09: Breda, Breda Barst
15-09: Nijmegen, Doornroosje

Deel: