DJ Tiesto mag dan wel de rijkste DJ ter wereld zijn, het lijkt erop dat hij lijdt aan een extreem geval van wat men “hipsterism” noemt. De DJ gaf de mannen van Daft Punk van katoen tijdens een interview voor de Huffington Post, waarin hij beweert dat de mensen alleen maar naar ‘Random Access Memories’ luisteren omdat het “cool” is.

Tiesto, die vorige maand een geschatte $75 miljoen dollar waard was, vertelde: “Ik vernietig ze nu, sorry Daft Punk…. ‘Random Access Memories’ krijgt zoveel aandacht omdat het een apart album en een “attitude” album is. Het is cool om Daft Punk leuk te vinden. Ook al is het nummer ‘Get Lucky’ niet hun ding, zodra ze het horen zeggen veel mensen… “Oh wow, dit is cool, dat is mijn nummer”, en ondertussen vinden ze er geen moer aan”.

Vervolgens pakte Tiesto het oudere werk van Daft Punk aan. “De soundtrack van “Tron”was niet bijzonder en ‘Random Access Memories’ is dat ook niet. Alleen maar omdat het Daft Punk is en ze moeten cool zijn, een paar jaar geleden gaven ze een waanzinnige show tijdens Coachella – de helmen, ze zijn “fucking” cool. Ik vind wel dat de hype om hun heen overdreven is”. Ondertussen is ‘Random Access Memories’ in de U.S.A. meer dan een half miljoen keer over de toonbank gegaan en behaalde het album goud en/of platina in 7 andere landen.

Deel: