Ter promotie van hun eerste nieuwe studio album in zes jaar tijd, getiteld ‘What Summer Brings’, komt Venice naar Nederland voor een uitgebreide ‘full band tour’. De band, afkomstig uit Venice Beach Californië, die in ons land immens populair is mede dankzij hun grootste hit ‘Family Tree’, zal tijdens deze tournee naast splinternieuw werk ook publieksfavorieten ten gehore brengen.
De kaartverkoop start zaterdag 8 juni om 10:00 uur. Kaarten zijn te bestellen via de websites van de zalen. Zoals altijd bij Venice kennen de concerten een pauze en zullen de shows worden afgesloten met een gebruikelijke Meet & Greet waarbij de fans met de band kunnen kennismaken en spreken. De organisatie waarschuwt om geen kaarten via andere kanalen dan bij de zalen vermeld staan te kopen. Kopers lopen namelijk  het risico uiteindelijk ongeldige kaarten te hebben gekocht.
Het tourschema ziet er als volgt uit:
06 november: Roermond, Theaterhotel de Orangerie
08 november: Zaandam, Zaantheater
09 november: Eindhoven, Muziekgebouw Frits Philips
11 november: Doetinchem, Amphion
12 november: Heerlen, Parkstadtheater Limburg
13 november: Den Haag, Dr. Anton Philips Zaal
15 november: Apeldoorn, Orpheus
16 november: Utrecht, MCV Leidsche Rijn
17 november: Rotterdam, De Doelen
20 november: Amsterdam, Melkweg RABO Zaal
21 november: Gouda, De Goudse Schouwburg
25 november: Hoorn, Het Park
27 november: Tilburg, 013
28 november: Groningen, De Oosterpoort
29 november: Hengelo, Rabotheater
Het is niet onmogelijk dat nog meerdere shows worden toegevoegd aan deze tournee.
Kipp en Pat Lennon en Michael en Mark Lennon, twee sets broers die tevens neven zijn en die al voor meer dan de helft van hun leven samen muziek maken. 2013 is een druk jaar voor deze muzikale familie. Naast het schrijven en opnemen van hun nieuwe album, leverde de band ook bijdragen aan o.a. tribute CD’s voor zowel Crosby, Stills, Nash and Young als Jackson Browne. Ook toerde Venice de afgelopen drie jaar wereldwijd met de legendarische Pink Floyd frontman Roger Waters in het kader van ‘The Wall Stadium Tour’ (18 juni Gelredome Arnhem en 9 augustus Arena Amsterdam).
De Lennons beschouwen Nederland als hun ‘home away from home’, oogstte hier veel succes en werden o.a. beloond met een gouden album en een Edison voor Beste Internationale Artiest.
Deel: